2011. júl. 26.

2. nap: Pisa - Viareggio - Marina di Massa - ? (Pontrémoli közelében)



Hasamra sütött a nap hétfő délelőtt. Elég későn keltem, kb. 11-kor aztán blogot írtam délig, és mire összecuccoltam és kikecmeregtem a felüljárók közül, 1 óra lett. Kényelmesem begurultam Pisába, ahol - víz hiányában - boltot kerestem. 3 km-re a központtól találtam is egy Carrefour-t (olyan mint a Tesco), ahol jól bevásároltam: vettem csokit, banánt, kenyeret, tonhalat. 


Közben a kerekem nem csipázta, hogy forró fémnek támasztottam, így eldurrant. Belsőcsere vol.1 harminc fokban, tűző napon... 20 percig kerestem a gumileszedőt, mire meglett. 

Ekkor délután 3 volt, 0 km és még akartam fotózni egyet a belvárosban... Neki is lódultam, lekaptam a ferde tornyot - ez a negyed tele volt turistákkal... mindenki úgy fotózkodik, hogy támasztja vagy éppen eldönti a tornyot, vicces :D közben az emberek jól félreugrottak, amikor 2x eldőlt a biciklim... Brutál nehéz a csomag továbra is, nem könnyű megtartani, ha egyszer megindul (előzö este ketté is tört az acél kitámasztóm = -1 kiló :D). Délután fél 5-kor sikerült elindulni, ami új negatív rekord :-( 

Lucco és Massa közelében zúztam nem messze a tengerparttól.. Sorra váltották egymást a strandok, elő-előbukkant a tenger is, miközben lassan ment le a nap a hegyek mögött. Nagyon szerényen álltam a kilométerekkel, úgyhogy nyomni kellett.. Naplemente-fotózás nem maradhatott el, szép lila lett az ég, az  aranysárga hullámok pedig nyaldosták a fehér köveket. Sikerült összeszedni egy lassú defektet a kavicsokon - belsőcsere vol.2 - miközben besötétedett. Még jó, hogy hoztam nagy pumpát, bár +1 kiló ez is, nagy hasznát veszem.. 1 óra ment el a fotózással és a kerékcserével. A megtett táv az 50km-t sem érte el :S Nem volt mit tenni, tekerni kellett az éjszakában. 


Egész jó lendületet kaptam 25-ös átlaggal toltam egy órán át, amikor - a partmenti hegyeket kikerülve - bevetődtem egy völgybe Pontrémoli közelében. Kisebb-nagyobb emelkedők, lejtők jöttek vaksötétben, miközben zord hegyek magaslottak körülöttem.  A lámpám szuperül bevilágította az egész utat, felvettem a láthatósági mellényt is. Néhány rókától úgy megijedtem, hogy a sebességgel egyből nem volt gond :D Éjjel már hűvösebb lett, 18 fok, majd éjfél körül 15-re hűlt. Nem messze villámlott... egész nap sötét felhőket láttam északon, a hegyekben. 1 körül azt mondtam, elég :-) és behúzódtam egy hajtűkanyar tövébe, ahol feldobtam a sátrat. Kb. ennyi volt a mai nap, sajnos nagyon messze voltam az ígért 140 km-től, bele kellene húzni, mert nem lesz ez így jó :D Át kell állni a korai kelésre! Holnap / ma irány Genova: ~80km, majd Saint Tropéz ~370km.

96 km (városnézéssel 110 km)
4 óra 54 perc
átlag: 19,5 km/h
max: 36,2 km/h

Location : Via Eraldo Virgola Fico, 34-40, 16039 Sestri Levante GE,