2011. júl. 30.

6. nap - Ventimiglia - Monaco - Nice - Cannes




Túl vagyok a leghosszabb és egyben legizgalmasabb napon :) Korán keltem, fél 9-kor, hogy egy gyors kicsekkolás után Monaco felé fordítsam a kormányt :)) Errefelé már jóval magasabb hegyek meredeztek, elég komoly szerpentineket vettem a nyakamba.

Megérte, mert dél körül megláttam Monte Carlo kikötőjét a közelben. Már nagyon izgatott voltam :))  Legurultam a városba, ahol óriási toronyházak, luxushotelek és persze az elmaradhatatlan pálmafàk vártak az alagutak és a felüljárók dzsungelében, a hegyoldalban

Végül előbukkant a várva várt kikötő is, tele yachtokkal és turistákkal. A kikötő tulajdonképpen egy öböl, amit körülvesz maga a város, ami nagyon picike, TVben sokkal nagyobbnak tűnt :-)

Az első dolgom - néhány gyors fotó után - az volt, hogy megkeressem a Forma-1-es célegyenest, és végigzúzzak a pályán :P Kb. 6 kört mentem (nem vicc :D) de ez annak is köszönhető, hogy közben videóztam ezerrel :D ha lesz wifim, feltöltöm a felvételt, vicces lett :D Az F1-es pálya amúgy zseniális, vezettem már itt szimulátoron, láttam a futamokon is, de élőben fantasztikusss! Érdekes, ami a felvételeken nem látszik, hogy a Casino térig (3. kanyar, 1. időmérési pont) majdnem Gellért-hegyi magasságokba kellett felmásznom, 6x :D




A kikötőben megálltam fotózgatni, komoly luxushajók pihentek itt. Kb. 3-4 órát eljátszadoztam az öbölben, nagy élmény volt :-) Nagyjából 20 km-t hagytam Monaco utcáin.. Könnyes búcsú után újra nekifeszültem a kedvelt szerpentineknek, amelyek tekintélyt parancsoló sziklák és festői öblök között vezettek. Késő délután átrobogtam Nizzán, innen kezdődött a Cote d'Azur a gyönyörű partvidék, kiváló időben. Egy felhő sem zavarta a napsütést, tengeri szellő feledtete a kánikulát. Már esteledett, amikor megérkeztem Cannes-ba, és a központi sétálóutca után a híres partvidék második felét sötétben tekertem le, nyíl egyenes, sík úton.

Egyszer csak robajra lettem figyelmes a hátam mögött.. Na mi lehetett az? Tüzijátékot kaptam :)))) Cannes kikötőjében kb. 1 km-re, pont szemben, gyönyörű látvány volt. Le is fotóztam az egész ceremóniát, szép képek sikerültek, hosszú záridővel ;)

Saint Tropéz felé bitang hegyeket láttam, és a gps is a part helyett - levágva az utat - a hegyekbe terelt, amit, megköszönve, nem fogadtam el :D St. Tropéz nem ér meg ennyi mászást, viszont vadkemping keresésre tökéletes terep, így egy kicsit meghúztam még.. Végül egy patak mellett találtam egy kis zugot, ahol megpihentem. Kb. ennyi volt a péntek, kalandosan telt! Köszi mindenkinek a biztatást, jól esik :-) Folyt. köv.

113 km
6 óra 59 perc
átlag: 16,1 km/h
max: 50,5 km/h

Location : 5 Boulevard de la Croisette, 06400 Cannes,