2011. júl. 27.

3-4. nap - Passo del Bracco (615m) - Sestri Levante - Genova - Savona



Kedden 11 körül ébredtem az erdőben, és kb. dél körül folytattam a mászást a völgyben. Még pakolás közben elhúzott mellettem két bringás turista (az egyik egy lány), tele csomagokkal, integettem nekik :)  Genova felé tartottam a magaslatok között, annyira nem volt könnyű a terep, egy elég hosszú hegyvonulat zárt el a tengertől. A Passo del Bracco-n (615 m) keltem át tűző napsütésben, 35 fokban. Közben utolértem a délelőtt látott bringásokat és beszélgettem velük pár szót: Radek és Kasia (lengyelek :-) ) július 6. óta vannak úton, Pozsonyból indultak, majd Magyarországon és Szlovénián át, Rómáig tekertek. Onnan a parton Livornón át azon az úton jöttek, ahol én, majd szintén fel az Alpokba, csak párszáz km-rel korábban, egészen a Mont Blanc-ig. Ezután a Szentgotthárd-hágón Vaduzig, aztán Münchenen át Pozsonyog. Elég komoly vállalkozás, mindketten 22 évesek, és napi 80-100-at mennek sebességmérő és gps nélkül... Megtanitottam nekik, hogy köll mondani helyesen, hogy Szombathely :D fotózkodtunk egyet, átbeszéltük egymás bringás kalandjait majd elengedtem őket és ebédeltem pár szendvicset :-) 
A hágó tetején gyönyörű panoráma fogadott, szikrázó napsütésben kukkantottam le La Spezia városkára és a csillámló tengerre. Zúzós lejtmenet jött, egészen Sestre Levante-ig, ahol lehagytam kalandortársaimat :-) hogy aztán megint utolérjenek. Ezt még eljátszottuk párszor a nap folyamán :D Közben jókat beszélgettünk, és reméltük, hogy a francia partok simábbak lesznek. Itt ugyanis bitang hullámvasúttal kellett szembenéznünk, a parton sora váltották egymást a hegyek, izmos emelkedőkkel és lejtőkkel fűszerezve. A térdem annyira nem szerette ezt a játékot, ebből úgy nézett ki, pihenőnap lesz :-( Genovában láttam utoljára a bajtársaimat, ők bementek egy boltba, én pedig átrobogtam az esti fényekbe burkolózott városon. 11 óra körül, 20 km-rel Genova után egy kempinget hazudott be a GPS, hát nem az vót, hanem valami nyugdíjas otthon :D Végül egy bozótban vertem tábort a tengerparthoz közel, az út mentén... ha jött egy autó, a sátram mindig beleremegett :D Kb. délben keltem esőcseppek pattogására a sátramon, puff neki. Megnéztem a műhold mit dalol, egészen Cannes-ig tartott a felhőláncolat = nem menő. Így egyöntetű szavazással pihenőnap következett. Azért gurultam egy 30 km-t, hogy feltöltsem a telómat + a gps-t. Elég sok felhő volt az égen, de délután már csak szemerkélt, így is 26-28 fok volt. 






A tengerpart mentén végre lapos volt az út, lehetett zúzni, de aztán jött egy brutál emelkedő, aminek a felénél leszólított egy motoros, hogy menjek le, mert a sziklák oldalában full sima bicikliút visz a következő városba. És tényleg.. jófej volt, hogy szólt :-) Közben bevásároltam, voltam patikában is, kaptam a térdemre tapaszt, remélem jobb lesz így, és nem kell teljesen kihagynom a hegyeket. Az már látszik, hogy az útvonal / idő kontinuumban lemaradásaim vannak, szóval lesz néhány változás, meglátjuk. Most végre egy tengerparti kempingben pihenek (15 euro), zuhany után. A fejem fölött süvít a szél, remélem javul majd az idő. A következő állomás Monaco, hogy mikor, az majd kiderül ;-)


135 km
8 óra 25 perc
átlag: 16 km/h
max: 48 km/h

Location : Lungomare dei Ceramisti, 17100 Savona SV,