2011. júl. 29.

5. nap - Savona - Albenga - Impéria - San Remo - Ventimiglia



Szikrázó napsütésre és egy kis tengeri szélre ébredtem fél 10 körül. Éjszakára rátettem a tapaszt a térdemre, egyet elöre, egyet hátra. Kíváncsi voltam hogyan hat majd. Reggel még nem éreztem semmit, ami kezdetnek jó :-) Olyan szép idő kerekedett, hogy nem tudtam ellenállni egy csobbanásnak, főleg, hogy a kemping a tengerparton volt. Először fürödtem tengerben, eddig csak egyszer kóstoltam meg a vizét még Amszterdam mellett, 3 éve. Úsztam egy órát, kicsit fura volt a víz íze a fogkrém után, de tudom, nem inni kell :D Összepakoltam és dél körül ki is csekkoltam, eddig a legkoraibb indulásom. Nagyon óvatosan kezdtem neki, féltettem a térdemet, az elmúlt két nap megpróbáltatásai után.

El kellett fogadnom, hogy ma gurulás van, vagyis nincs versenyzés csomag nélküli bringásokkal, nem gyorsítok rá lejtmenetben, és nem állok ki a nyeregből az emelkedőkön... ez hosszú napnak ígérkezett. Végül az is lett, látszik az átlagsebességen és a szintidőn is. A terep szerencsére segített a pihenésben, könnyed emelkedők jöttek szépen sorjában, majd jutalomfalatként hosszú, elnyújtott lejtők, vadregényes, mediterrán szerpentinek. Ezek tényleg jólestek most.
A táj gyönyörű volt, egész végig a tengerparthoz és kis szigtekhez közel jöttem, néhol óriási sziklák között. A városok és a sült hal szagú miniriviérák is sorra váltották egymást. Délután felerősödött a szembeszél, ami eléggé lassított, plusz nehezítette a tekerést. Szépen lassan gyűltek a kilométerek... Estefelé megálltan kitámasztót venni egy bicajboltban, San Remo után kicsivel. Jófejek voltak, 2x kellett fűrészelni a kitámasztóból, mire jó lett.. :D 7 euróm bánta, de végre nem dől rá a bringa a bámészkodó turistákra :D Kaptam útbaigazítást is a szerelő sráctól és az az idős apukájától. (Már rutinosan nem megyek fel a főúttal a városok tetejére, hanem átvágom a parton az utat, ahol lehet..) Elköszöntem tőlük, mert zártak, és nekem is mennem kellett. Pár km múlva utólért az öreg a robogójával és vigyorogva integetett (nem tudott angolul), én meg csak párszáz méterrel később jöttem rá, hogy ő ült a motoron :D

No és, hogy mi lett a térdemmel? 

Valami csoda (no és persze az orvosság - ami egy drogokkal telepumpált tapasz és 2x 400mg por) hatására már semmi baja nem volt, így este már csapattam is a 30-35-öt :-)Azért holnap még kímélem, az emelkedőkkel óvatosan kell bánni... Azt még nem tudom, mit szól majd a Mont Blanc-hoz és a 2500-as St. Bernard hágóhoz.. majd kiderül..

Amúgy ismét kempingben pihenek, a hegyoldalban, Ventimiglia-ban. Holnap korán kelek, irány Monaco (már csak 18 km), majd Saint Tropéz (140 km, még nem tudom hogy elmegyek-e addig, 1 nap hátrányban vagyok...) Igyekszem megválaszolni az e-maileket is, csak gyakran aksi-, adatforgalom-, időhiánnyal küszködök :D (több kifogásom nincs :P) Jó éjszakát! :-)

114 km
6 óra 25 perc
átlag: 17,7 km/h
max: 40,1 km/h

Location : Via Verdi, 18039 Ventimiglia IM,